over Lotte

Zangdocent en zangeres (alt -mezzo) ZANGPUNT

Hoi! Ik ben Lotte van Roosmalen, zangdocent en solist in diverse koren (alt – mezzo). Ik heb een zanglespraktijk in Breda (Zangpunt) in een fijne studio naast mijn huis in de wijk Boeimeer. Hier geef ik met veel plezier les in de technieken die bij het zingen komen kijken. Ik vind het een uitdaging om via adem-, lichaamswerk en beweging een ander te kunnen laten voelen hoe de klank vanzelf kan gaan stromen. Stijlen die ik zelf vnl. zing: klassiek en pop. Dit komt ook weer terug in de zanglessen die ik geef. Naast dat ik zangles geef ben ik ook artistiek leider van koor LOT’s en zing ik in zangtrio Zinder (zinder.band)

Zo gaan we te werk

De manier van werken in de les is klankgeoriënteerd, vanuit bewust luisteren, maar ook gericht op ademwerk en lichaamswerk. Via bewegingen en houdingen (soms uit yoga en tai chi!) laat Lotte je voelen hoe de klank het beste kan gaan stromen. Dit geeft je energie en je behoudt je energie, in plaats van dat je energie (adem) “lekt”. Dit geldt niet alleen voor het zingen, maar ook voor het met kern en een goede resonans in je stem spreken vanuit je buik in het dagelijks leven of in je werk.

Individuele aandacht is belangrijk in de zangles, doelgericht, waar jouw behoefte ligt.

De lessen zijn op maat, zangtechnisch en spelenderwijs, maar naar gelang de behoefte, ook gericht op ontroeren, je creatieve ei kwijt kunnen en tekst-beleven.

Zing je sterk

Op zangles gaan laat je groeien en geeft je handvatten voor belangrijke skills in het leven, en het is ook nog gewoon leuk! Het geeft je zelfvertrouwen, het laat je ontstressen. Men heeft altijd iets nodig om te ontspannen. Dat kan zangles voor je doen! Wat is jouw geluid? Zingen doet iets met een mensch!

Opleidingen

Ik begon met een studie Orthopedagogische Muziekbeoefening en Schoolmuziek in Maastricht en doceerde enkele jaren muziek in het voortgezet en basisonderwijs. Omdat mijn liefde voor het zingen bleef groeien begon ik in 2008 aan de studie Solozang Klassiek aan het Fontys Conservatorium van Tilburg. Deze opleiding heb ik in 2012 met succes afgerond bij Xenia Meijer en Hanneke Kaasschieter. Daarnast heb ik Level one en two van de EVT zangmethode behaald bij Alberto ter Doest (o.a. Nederlands Kamerkoor). Als zangdocent is het belangrijk om jezelf ook te blijven ontwikkelen! Daarom heb ik zelf Joke de Vin als zangcoach. 

Wil je zangles gaan volgen, heb je een project waarbij je een zangcoach nodig hebt of zoek je zelf een zangeres? Samen kijk ik graag naar de mogelijkheden! Neem contact op via de contactpagina.